Namura

Publikované: 27. 05. 2013 11:17

  • Krupičná múka – 500g
  • Cukor kryštál – 400g
  • Biely jogurt – 65g
  • Kokos strúhaný – 200g
  • Hera – 200g
  • Mlieko – 1/4l
  • Kypriaci prášok – 1ks
  • Olej
  • Sirup:
  • Voda – 1l
  • Cukor kryštál – 1,5kg
  • Citrónová šťava – 0,1l

Z múky, cukru, jogurtu, kokosu, hery, mlieka a kypriaceho prášku si vymiešame cesto. Cesto rozložíme na olejom vymastený plech. Dbáme na to, aby bolo cesto rovnomerne na celom plechu. Pečieme pri 130˚C dozlata. Po upečení Namuru polievame sirupom, ktorý si pripravíme uvarením vody, cukru a citrónovej šťavy. Nakoniec Namuru posypeme strúhaným kokosom a rozkrájame.