Baba ganouž – mezze z pečeného baklažánu
- Baklažán – stredne veľký 2ks
- Cibuľa – 1/2
- Paprika - 1/4
- Cesnak – 1 strúčik
- Melasa z granátového jablka – 1 polievková lyžica
- Citrónová šťava – 2 polievkové lyžice
- Tahini – sezamový olej – 2 polievkové lyžice
- Petržlenová vňať – 10g
Baklažán poprepichujeme špajlou a vcelku vložíme do rúry, pečieme 45minút na 200˚C. Po upečení necháme vychladnúť a ošúpeme. Cibuľu, papriku, petržlenovú vňať a baklažán nakrájame nadrobno a zmiešame s ostatnými ingredienciami a dáme na 2 hodiny do chladničky. Servírujeme v miske, ozdobíme petržlenovou vňaťou a pokvapkáme melasou z granátového jablka alebo olivovým olejom. Najlepšie chutí s čerstvým arabským chlebom.