Baba ganouž – mezze z pečeného baklažánu

  • Navigácia
  • Úvod
  • Recepty
  • Baba ganouž – mezze z pečeného baklažánu
Publikované: 27. 05. 2013 10:56

  • Baklažán – stredne veľký 2ks
  • Cibuľa – 1/2
  • Paprika - 1/4
  • Cesnak – 1 strúčik
  • Melasa z granátového jablka – 1 polievková lyžica
  • Citrónová šťava – 2 polievkové lyžice
  • Tahini – sezamový olej – 2 polievkové lyžice
  • Petržlenová vňať – 10g

Baklažán poprepichujeme špajlou a vcelku vložíme do rúry, pečieme 45minút na 200˚C. Po upečení necháme vychladnúť a ošúpeme. Cibuľu, papriku, petržlenovú vňať a baklažán nakrájame nadrobno a zmiešame s ostatnými ingredienciami a dáme na 2 hodiny do chladničky. Servírujeme v miske, ozdobíme petržlenovou vňaťou a pokvapkáme melasou z granátového jablka alebo olivovým olejom. Najlepšie chutí s čerstvým arabským chlebom.